Workshop: Sunprinting, botanische fotogram op tas – vrijdagavond 15 februari 2019

Tijdens de workshop maak je een botanische fotogram op een katoenen tasje, met behulp van uv-lichtgevoelige verf. Een fotogram is een afdruk van een voorwerp dat direct op lichtgevoelig materiaal is gelegd en vervolgens belicht. Eigenlijk maak je dus een foto zonder camera.

Na een uitleg en demonstratie ga je zelf aan de slag en kun je experimenteren om de techniek in de vingers te krijgen. Je maakt een proefdruk en vervolgens maak je een afdruk op een katoenen tasje. We belichten en fixeren de verf met uv-lampen. Nadat de stof is gewassen en vrij is van de onbelichte verf, is de stof lichtecht.

Zelf meenemen:
– Een klein bosje plantaardig materiaal, vers of gedroogd. Bijvoorbeeld: Twijgjes met kleine bladeren, bladeren van varens, palm bladeren, stengels met kleine bloemen, losse bladeren etc
– Een schort of draag kleding waarop een verfvlekje geen probleem is.
– De workshop is inclusief materiaal op te printen, maar je kunt ook een gewassen stuk stof of een kledingstuk meenemen, op voorwaarde dat het gemaakt is van natuurlijk materiaal. Witte of zeer lichte kleuren werken het best.
– Plastic tas om de gewassen stof en tas in mee te nemen. Voor het beste resultaat moet je de prints thuis nogmaals wassen.

De workshop is inclusief:
– Een kleine selectie bloemen en/of planten uit de omgeving, vers en/of gedroogd denk onkruid, takjes met bladeren, losse bladeren.
– Gebruik van lichtgevoelige verf in een aantal kleuren
– Gebruik van de gereedschappen en tools gedurende de workshop
– Stof van ongeveer A4 formaat voor test prints
– Een biologisch katoenen tasje om op te printen
– Thee en koffie

Vrijdag 15 februari 2019 van 19:30-21:00, 19:15 inloop

Workshop wordt gegeven door: Charlotte Kan www.charlottekan.com

Kosten: € 35,- pp incl materiaal, koffie en thee. Meld je aan via info@stekrotterdam.nl