Over Stek

STEK wordt gerund door zeven enthousiaste groenprofessionals, ieder met een eigen specifieke achtergrond en ervaring. Allemaal houden we van planten, mensen en de wereld een stukje mooier maken.

We vonden dat het hart van Rotterdam iets miste. Een plek waar mensen zonder auto terecht kunnen om hun directe woonomgeving te vergroenen. Een plek om inspiratie op te doen en kennis te delen. Een plek waar je tips en advies kunt krijgen over planten, onkruid, groente verbouwen, composteren en ook over het starten van een buurttuin op dat ene braakliggende stukje grond. Die plek is STEK geworden!

Vanuit STEK willen we onze directe omgeving groener en levendiger maken. Dat doen we door middelen en kennis aan te bieden in de winkel. Maar ook door ons en onze kennis actief in te zetten in de buurt. Zo zijn er al diverse geveltuinen aangelegd en zelfs ware groenteheuvels verrezen in het Heemraadspark.

Als teamlid van STEK staan we allemaal 1 tot 2 dagen per week in de winkel. Vaak zul je op een bepaalde dag een bekend gezicht zien staan. Daarnaast werken we aan onze eigen projecten, gericht op een groene leefomgeving en natuurlijk tuinieren.

Wie is Wie?

Eric van Ulden

Eric heeft interesse voor bijzondere eetbare planten en kruiden. Maar echt warm loopt hij voor planten met aparte geometrische vormen. Hij ontwerpt tuinen vanuit zijn liefde voor planten. Gespecialiseerd in geveltuinen.


ericvanulden@gmail.com

www.dstp.nl

Marieke de Keijzer

Motor en geweten van STEK. Niet te stoppen met haar tomeloze energie. Deze duizendpoot maakt ook nog eens schitterende tuinontwerpen. Heeft u vragen over een gemeenschappelijke tuin, dan bent u bij Marieke aan het juiste adres.


info@mariekedekeijzer.nl

www.mariekedekeijzer.nl

 

 

Marlou de Jong

Als waar navigator houdt Marlou met haar scherpe oog en energie de koers van STEK in de gaten. Met haar participatieve ontwerpen zorgt ze voor de verbinding tussen mensen en groen.


info@marloudejong.nl

www.omgeef.nl

Elsemarie Grimmelt

Onze goudsmid met groene vingers is het winkelhart van STEK. Ze stroomlijnt de winkel met enthousiasme en houdt daarbij altijd het overzicht. Advies geeft ze vanuit haar jarenlange volkstuinervaring.


elsemariegrimmelt@gmail.com

 

Inga Villerius

Inga legt de link tussen groente, kruiden en heerlijke maaltijden. Daarnaast is ze gespecialiseerd in beleving van de openbare ruimte. Kenmerkend is haar vriendelijkheid; voor klanten in de winkel, maar zeker ook voor mede-STEKkers.


ingavillerius@gmail.com

www.cateringa.nl

Jet Passchier

 


 

Bob ter Haar